HR EN


INFO ZA IZNAMLJIVAČE
DOKUMENTI I ZAKONSKA REGULATIVA
KONTAKT INFORMACIJE
  Šetalište Stare Isse 5, 21480 Vis       +385 (0)21 717 017      +385 (0)21 717 018       tzgvis@gmail.com

  FACEBOOK     INSTAGRAM

HR EN

Jednostavnost življenja, pa čak i u najprometnijem turističkom razdoblju, je ono što čini Vis drugačijim od ostalih turističkih destinacija. 

Suština ovog otoka stvorenog po mjeri čovjeka leži upravo u jednostavnosti, koju većina posjetitelja konzumira u cijelosti. Vis odiše mirnoćom, a svaki kutak i brojne vale svojom bujnom prirodom oduzet će vam dah.

Jedan od razloga njegove posebnosti leži upravo u njegovoj dugogodišnjoj izoliranosti. O ljepotama Visa govori i ugledna edicija turističkih vodiča Rough Guide koja je navela Vis u svom izboru Top 5 najboljih hrvatskih destinacija. 

Otok Vis osvojit će vas jednostavnošću, bogatom poviješću i rajskim uvalama koje su savršeno utočište za ljetni odmor. Autentičnost, gostoljubivost domaćina i netaknuta priroda samo su neke od posebnosti ovog jedinstvenog jadranskog otoka.

 

Otok Vis, položaj i klima

Otok Vis nalazi se između 43° 12'' i 43° 48' 6'' sjeverne širine, a 16° 3' i 15° 48'' istočne dužine od Greenwicha.

Od obale je udaljen 45 do 55 km, ovisno o tome od koje se točka ta udaljenost mjeri. 

Površina otoka iznosi 90 četvornih kilometara.

Otok Vis pripada jadranskom tipu sredozemne klime vrućih i suhih ljeta te blagih i vlažnih zima.


Kratka povijest Visa

Na prostoru gdje počinje s jedne strane niz otoka, a s druge strane pruža se otvoreno more i Otrantska vrata, smjestio se otok Vis.

Saznajte više  

Položaj i klima

Otok Vis nalazi se između 43° 12'' i 43° 48' 6'' sjeverne širine, a 16° 3' i 15° 48'' istočne dužine od Greenwicha. Od obale je udaljen 45 do 55km, ovisno o tome od koje se točka ta udaljenost mjeri.

Saznajte više