HR EN


INFO ZA IZNAMLJIVAČE
DOKUMENTI I ZAKONSKA REGULATIVA
KONTAKT INFORMACIJE
  Šetalište Stare Isse 5, 21480 Vis       +385 (0)21 717 017      +385 (0)21 717 018       tzgvis@gmail.com

  FACEBOOK     INSTAGRAM

HR EN

Popularni nastavak hollywoodskog hita “Mamma Mia”, sniman je na otoku Visu 2017. godine, a čari predivnih viških lokacija oduševili su zvijezde Meryl Streep, Colin Firtha i Pierce Brosnana, kao i cijelu filmsku ekipu.

Poznata scena kada sve osobe koje dolaze na otok moraju razgovarati s momkom na graničnoj kontroli snimana je u luci grada Visa, a Vis je poslužio i kao kulisa za snimanje scene na ''grčkoj'' tržnici. Scena u kojoj mladi Donna i Bill pomažu lokalnom ribaru Alexiu da dođe do crkve u kojoj bi se ljubav njegova života trebala vjenčati snimana je kod Crkve svetog Jerolima koja se vidi u pozadini.

Osim u gradu Visu, svima dobro poznate filmske scene snimane su i u Komiži, zatim u uvalama Barjoška i Barjaci, prekrasnoj uvali Stiniva i na plaži Srebrna.

Snimanje je trajalo 24 dana, a producenti i glumci bili su jako zadovoljni iskustvima sa snimanja u Hrvatskoj.

Film je premijerno prikazan u ljeto 2018. godine i bio je najgledaniji film ljetne sezone, a zanimljivost je da su svi stanovnici otoka Visa koji su bili angažirani na snimanju filma nakon svjetske premijere imali svoju otočnu premijeru 24. srpnja 2018. u Visu i Komiži.

Dok ste u Visu, svakako vrijedi obići sve lokacije koje je proslavio ovaj hollywoodski blockbuster.