HR EN


INFO ZA IZNAMLJIVAČE
DOKUMENTI I ZAKONSKA REGULATIVA
KONTAKT INFORMACIJE
  Šetalište Stare Isse 5, 21480 Vis       +385 (0)21 717 017      +385 (0)21 717 018       tzgvis@gmail.com

  FACEBOOK     INSTAGRAM

HR EN

  16.06.2021, 11:58h

Za vlasnike plovila (nautičare) - VAŽNO!

Obavještavamo vas da od 04. travnja 2021. više nije moguće platiti turističku pristojbu u prostorijama
lučkih  kapetanija / ispostava, već isključivo putem portala:
https://nautika.evisitor.hr/

koji osim opcije paušalnog plaćanja turističke pristojbe omogućuje plaćanje i prema broju noćenja.


Osim hrvatskog, portal je dostupan na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku te je u pripremi i prijevod na ostale jezike i to za tržišta koja generiraju najznačajniji broj nautičara.


Letak na kojem su kratke upute za korištenje portala te QR kod koji nakon što se skenira preusmjerava korisnika na stranicu aplikacije na nekoliko jezika možete dobiti u prostorijama TZG Visa.


Ova promjena se ne odnosi na osobe koje koriste uslugu noćenja na plovnom objektu nautičkog turizma (čarter/kruzing) kojima se nije se promijenio način organizacije naplate te turističku pristojbu plaćaju pravnoj ili fizičkoj osobi s kojom su ugovorile pružanje usluga na plovnom objektu već na vlasnike ili korisnike plovila.


Plovilo se zakonski smatra svako plovilo duže od 7 metara s ugrađenim ležajevima, koje se koristi za odmor, rekreaciju ili krstarenje, a koje nije plovni objekt nautičkog turizma (čarter / kruzing) i za koje je Vlasnik ili korisnik plovila za sebe i sve osobe koje noće na tom plovilu (u daljnjem tekstu: nautičari) dužan platiti turističku pristojbu po noćenju ili u paušalnom iznosu.