HR EN


INFO ZA IZNAMLJIVAČE
DOKUMENTI I ZAKONSKA REGULATIVA
KONTAKT INFORMACIJE
  Šetalište Stare Isse 5, 21480 Vis       +385 (0)21 717 017      +385 (0)21 717 018       tzgvis@gmail.com

  FACEBOOK     INSTAGRAM

HR EN

Luka Rukavac je najveći i najzaštićeniji zaljev jugoistočne obale Visa. Omeđen je rtovima Polivalo i Gnjila te od juga zaklonjen najvećim otočićem viškog mini arhipelaga Ravnikom.

Zaljev završava u dvjema uvalama, Novom i Starom Rukavcu. Novi Rukavac odnosno Rukavac, ribarsko je mjesto sa izgrađenim betonskim mulom za brojne ribarice koje ovdje znaju iskrcati ulov.

Mol je dugačak dvadesetak metara, a dubina s obje strane je tri metra.

Na istočnoj strani dubina se u smjeru kopna naglo smanjuje na samo metar, a na zapadnoj treba paziti na konopce brodova mještana. Dalje ka zapadu je Višanima omiljeno kupalište Tepluš. Rukavac je posljednjih godina postao poznatiji kao apartmansko naselje u sklopu kojeg su i dva riblja restorana.

Stari Rukavac sa svojim barkama vezanim za kolpomorta, zadržao je izgled idiličnog ribarskog zaseoka pa je onima koje traže mirniji kutak prvi izbor.

Dubina u sredini uvale doseže osam metara, dok je u Novom Rukavcu nešto manja. Dno je prekriveno ravnim pločama pa sidro po njima zna klizati, ali kada zapne potrebno je koji put i zaroniti da bi ga se oslobodilo.