HR EN


INFO ZA IZNAMLJIVAČE
DOKUMENTI I ZAKONSKA REGULATIVA
KONTAKT INFORMACIJE
  Šetalište Stare Isse 5, 21480 Vis       +385 (0)21 717 017      +385 (0)21 717 018       tzgvis@gmail.com

  FACEBOOK     INSTAGRAM

HR EN

Peljar otoka Visa

  Pogledajte fotogaleriju

Vodič kroz uvale i luke otoka Visa

 

Luka Rogačić

U najrazvedenijem dijelu sjeverne obale otoka, zapadno od viške luke, duboko je usječena i od svih vjetrova zaštićena luka Rogačić.

Saznajte više  

Stončica

Iako okrenuta sjeveroistoku, Stončica je zbog svoje dužine i zavojitosti prilično zaštićena od bure i srodnih joj vjetrova, što ju donekle čini jednom od najsigurnijih uvala Visa.

Saznajte više  

Gradac, Slatina i Tiha

Na sjevernoj obali otoka Visa, na skoro pola puta od Visa do Komiže, trokraki je zaljev kojeg čine uvale Gradac, Slatina i Tiha.

Saznajte više  

Budihovac

Usred mini arhipelaga čiji niz otočića i hridi jugoistočnu stranu Visa čini tako posebnom, na otočiću Velom Budihovcu nalazi se pravi mali raj za nautičare.

Saznajte više  

Rukavac

Luka Rukavac je najveći i najzaštićeniji zaljev jugoistočne obale Visa. Omeđen je rtovima Polivalo i Gnjila te od juga zaklonjen najvećim otočićem viškog mini arhipelaga Ravnikom.

Saznajte više  

Komiški zaljev i luka

Najveći zaljev otoka Visa potpuno je izložen zapadnim i jugozapadnim vjetrovima, koji u njemu stvaraju teško more, a omeđen rtovima Knez i osvjetljenim Stupišćem ima oblik potkove.

Saznajte više  

Porat (Biševo)

Porat ili Biševska luka, pješčana je uvala na otočiću Biševu i odličan odabir za prenočište ako ste sigurni u vremensku prognozu.

Saznajte više