HR EN


INFO ZA IZNAMLJIVAČE
DOKUMENTI I ZAKONSKA REGULATIVA
KONTAKT INFORMACIJE
  Šetalište Stare Isse 5, 21480 Vis       +385 (0)21 717 017      +385 (0)21 717 018       tzgvis@gmail.com

  FACEBOOK     INSTAGRAM

HR EN

Na sunčanoj strani otoka, dobro zaklonjena od hladnih sjevernih vjetrova, u dnu najvećeg zaljeva otoka Visa, zbijena u uskim kaletama i vitkim kućama, stoji Komiža, po svojim ribarima najpoznatije mjesto Jadrana.

Komiža gleda na jugozapad, prema otvorenom moru, a horizont joj omeđuju dva pučinska otoka - Biševo i Svetac. Zimi, kad kiša ispere nebo, a bura otjera oblake, između Biševa i Sveca, u sutonu se ukaže kao novi otok, Majela, brdo iz Italije.

U Komiži trajekt ne pristaje pa u nju doplovljavaju samo nautičari ili oni koji dolaza s Biševa. Ostali se iskrcavaju u Visu, a do Komiže se voze deset kilometara dugom cestom preko najnižeg od komiških vrhova, Sv. Mihovila.

U mjestu je nekoliko lijepih šljunčanih plaža, od kojih je najpoznatija Kamenice; plaža s izvorima ledeno hladne vode iz kamena, bogata hladom tamarisa, a svake noći pretvara se u party zonu.

Hotel je jedan, Biševo, i u njemu je mjesta za dvjestotinjak gostiju, a nekoliko agencija pomoći će vam pronaći apartman ili ležaj u privatnom smještaju.

U komiškoj ribarnici, između sedam i osam sati ujutro, najbolji je izbor svježe ulovljene ribe na otoku, a stol u nekolicini izvrsnih ribljih restorana potrebno je rezervirati.

U svakodnevnoj turističkoj ponudi Komiže brojni su izleti na pučinske otoke; Biševo (Modra špilja), Svetac i Brusnik, legendarna Palagruža i najudaljeniji hrvatski otok: vulkanska Jabuka.

 

Turistička zajednica grada Komiže

Tel/fax: +385 (0)21 713 455
Mob: +385 (0)91 171 34 55
E-mail: info@tz-komiza.hr
Adresa: Riva sv. Mikule 2, 21485 Komiža