Obavijest za iznajmljivače

Poštovani iznajmljivači,

dolaskom sezone želimo vas upozoriti na probleme koje smo uočili kod prijave gostiju putem sustava za prijavu i odjavu gostiju eVisitor.

Analizom sustava ustanovili smo da pojedini iznajmljivači ne prijavljuju sve svoje goste.

Naime, iako privatni iznajmljivači boravišnu pristojbu plaćaju paušalno - po broju kreveta te samim tim ispunjavaju svoje financijske obveze, samo neprijavljivanje gostiju je također prekršaj koji će inspekcije ovo ljeto pojačano kontrolirati.

Obrti i poduzeća koji boravišnu pristojbu plaćaju po svakom ostvarenom noćenju rade dvostruki prekršaj jer neprijavom gostiju izbjegavaju i plaćanje BP.

Nama su podaci o viškim  gostima jako važni, ne samo za analizu kretanja broja turista, već  i radi sigurnosti svih nas jer samim neprijavljivanjem se može dogoditi da nemamo trag o kretanju neke osobe koja je možda problematična sa sigurnosnog stajališta.

Upravo radi sigurnosti i suzbijanja svakog oblika devijantnog ponašanja, prijava gostiju će biti pojačano kontrolirana te vas molimo da obratite pažnju na prijavu svakog pojedinog gosta koja zaista putem novog sustava eVisitor ne zahtjeva puno truda ni vremena, a uostalom to je i vaša zakonska obaveza.

S poštovanjem,                                                                                                        

Direktor TZG Visa

Ivo Fiamengo

                                                                                 

Interaktivna karta

Odaberite kategoriju i krenite!

Kreni!