Ukidanje energetskog certifikata za iznajmljivače

Poštovani iznajmljivači,

 

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja je dana 17. veljače 2016. godine donio odluku o upućivanju u proceduru izmjene Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju (NN 48/14, 150/14 i 133/15) kojom se briše odredba članka 6. stavka 2. tog pravilnika koja obvezuje pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u stanovima, apartmanima i kućama za odmor na pribavljanje energetskog certifikata.

Iznajmljivači koji do sada nisu pribavili energetski certifikat to neće ni trebati učiniti kako bi se nastavili baviti pružanjem usluga smještaja!

Međutim, iznajmljivači koji su izradili energetski certifikat s tim su dokumentom dobili mogućnost prijave za sredstva iz fondova Europske unije namijenjena poboljšanju energetskih svojstava zgrada a kroz programe poticaja energetske učinkovitosti omogućeno je i sufinanciranje sredstva uloženih u izradu energetskog certifikata. Važno je napomenuti da energetski certifikat vrijedi 10 godina što ostavlja dovoljno prostora za planiranje prijave za bespovratna poticajna sredstva.

 

 

Direktor TZ Grada Visa

Ivo Fiamengo

Interaktivna karta

Odaberite kategoriju i krenite!

Kreni!