Izleti

Povećaj kartu
Izleti
Modra špilja
Izlet u Modru špilju neizostavni je dio ponude većine turističkih agencija na otoku. Ova po mnogočemu jedinstvena morska špilja nalazi se na otočiću Biševu, 6 nautičkih milja udaljenom od Komiže.
Izlet može biti i cijelodnevni, tako da se poslije posjeta Modroj špilji, dan provede u kupanju i plovidbi oko Visa. Tada se nudi mogućnost ručka u jednom od restorana nadomak mora.
Na izlet se kreće ujutro, stoga nije moguće otići na Biševo i posjetiti špilju isti dan kada se stigne u Vis.
Zelena špilja
Osim agencija koje u svojoj ponudi imaju posjet Zelenoj špilji, u ovu prekrasnu morsku pećinu na otočiću Ravniku, moguće je doploviti iz uvala Milne i Rukavca koje se nalaze na jugoistočnoj obali Visa. U ovaj kraći izlet s kupanjem u moru i zelenom svjetlu špilje, povest će vas netko od registriranih lokalaca u vlastitom brodiću.
Kraljičina špilja
Ovaj pješački izlet koji uključuje i polusatnu vožnju makadamom do sela Oključna, koje se nalazi visoko iznad istoimene uvale na sjevernoj obali otoka, organiziraju agencije Visit i Alternatura.
Izuzetno prohodna i prostrana špilja koju čine pet visokih prostorija, međusobno povezanim širim i užim hodnicima, bogata ja stalaktitima i stalagmitima, a ulaz joj se nalazi na sedamdeset metara nadmorske visine i gleda u otok Šoltu.
Obilazak bivših vojnih zona
Još jedan kopneni izlet koji uključuje posjet tajanstvenoj Veloj Glavi, bivšoj vojarni smještenoj u geometrijskom središtu otoka, zatim penjanje po topovskim utvrdama na rtu Stupišće, te šetnju morskim tunelom u uvali Parja.
Vinske rute
Sve ambiciozniji i kvalitetniji hrvatski vinari žele da upravo njihov proizvod postane jedan od temeljnih aduta hrvatskog turizma. Dobro poznati viški aduti su vugava i plavac mali a s izvrsnim otočnim vinima možete se upoznati u brojnim obiteljskim konobama, podrumima i vinarijama na uzbudljivoj vinskoj ruti na kojoj barem donekle treba pokušati zadržati bistru glavu.
Kulturna ruta
Gdje su ostaci rimskih termi, gdje se nalazio antički teatar, u kojoj je kući živio Ranko Marinković a koju je sagradio hvarski pjesnik Hanibal Lucić, zašto je Vis kroz povijest bio važno strateško uporište ... tek je manji dio zanimljive viške povijesti i kulturne tradicije s kojom se možete upoznati na nekoj od kulturnih šetnji po gradu.